Lang zal hij leven....

Lang zal hij leven, Lang zal hij leven in de gloria, in de gloria, in de gloria. Hieperdepiep Hoeraaa. Iedereen leest die eerste regels met waarschijnlijk de melodie van het liedje erbij in zijn hoofd. Helaas was de waarheid weer bitter en keihard.

Mijn lieve Mike was zondag jarig, 4 jaar oud, helaas geen lang zal hij leven voor hem. Geen cadeautjes, geen slingers, geen feestje, niet maandag naar school met al zijn vriendjes en vriendinnetjes.

Weken zat ik er al tegen aan te hikken dat deze dag eraan kwam, ik wist al vrij snel dat ik 4 ballonen voor hem wilde oplaten met een kaartje eraan. Elke keer de gedachten daaraan deden zo pijn, ik wil dit niet ik wil samen met zijn alleen feest vieren, hij keek er al zo naar uit vanaf dat Lily jarig was geweest, maar ik zei je moet nog even wachten schat, en nu, nu kunnen we niet meer samen je verjaardag vieren.

De zaterdag voor zijn verjaardag kochten we taart en kaarsjes. Ik keek die dag naar zijn babyfotos en naar alle spullen die ik voor hem bewaarde vanaf kleins af aan, die zou ik aan hem meegeven als hij uit huis zou gaan, later als hij een grote stoere vent zou zijn. Nu kan ik dat nooit meer aan je meegeven.

Op de dag van je verjaardag werden we vroeg wakker, huilend hebben we in bed gelegen, herinneringen opgehaald, foto’s en filmpjes terug gekeken. Ik schreef je kaartje voor aan de ballonen:

Lieve Mike,

jaar vandaag! Helaas moeten wij je missen hier. Maak er boven een mooi feestje van met je lieve zus!!! Heel veel dikke knuffels en zoenen van ons. We houden van jou en zijn trots op jou!!! Dikke kus kanjer van ons! Mama en Gert

Het waaide hard en de ballonnen vlogen zo de lucht in, al snel waren ze helemaal uit het zicht. Smiddags hebben we met de opa’s en oma’s  kaarsjes uitgeblazen op de taart. Meerdere keren heb ik de kaarsjes moeten uitblazen, als ze uit waren gingen ze één voor één weer aan. Ongetwijfeld hebben ze een lol gehad daarboven, even mama plagen, de boeven!

Lieve Mike, heb je je kaartje gehad? En heb je een leuk feestje gehad daarboven samen met je lieve zus en een hoop andere lieve mensen? Ik mis jullie zo enorm en wou dat we samen je verjaardag hadden kunnen vieren. Dikke knuffel en kussen voor jou en je lieve zus. Hou van jullie!!!

Deel deze pagina