Brief aan mijn kindjes

Lieve Lil,

Mijn prinses, mijn dochter, mijn eerste kindje. Hoe gaat het met je? Kun je misschien zelf al wat woordjes lezen van de brief die ik je schrijf? Samen waren we dat al een beetje aan het oefenen, net zoals het schrijven van woordjes, ‘mama ik zeg een woord dan schrijf jij die op en ik schrijf het na’, lil je eerste woord wat je ging schrijven die keer was rapunzel, ik zei nog is dat niet wat te moeilijk maar nee hoor je schreef het zo na, ik heb het briefje nog met al die woordjes die we die keer schreven. Nu kunnen we niet meer samen oefenen. Toen ik wist dat jij in mijn buik zat was ik zo blij, ik voelde dat jij een meisje zou zijn, en wat voor een meisje, wat ben ik trots op jou, zo vrolijk, zorgzaam een echte prinses, als jij Elsa speelde moest ik altijd Anna zijn, Mike was Christoph, maar die wilde ook liever Elsa zijn, daar moesten we soms wel eens om lachen he lil. In die korte tijd dat je bij ons was hebben we het niet altijd makkelijk gehad, maar ik was er altijd voor jou en je broer, het spijt me zo dat ik jullie niet heb kunnen beschermen die dag van het ongeluk, ik vertelde jullie altijd dat ik er voor jullie zou zijn en jullie zou beschermen en toen is dat niet gelukt. Nu kunnen we geen nieuwe herinneringen maken samen, en niet naar de nieuwe Elsa film die komt in de bioscoop. Maar weet je lil, je blijft altijd mijn prinses en mijn dochter, ik blijf altijd je mama en ik zal op wat voor manier dan ook altijd proberen er wel voor je te zijn, je mag altijd naar mij komen in mijn dromen, of geef je seintjes maar door, en ik zal iedereen blijven vertellen over jou, maar vooral aan je kleine broertje Ryan zal ik vertellen wat voor een fantastische lieve zus hij heeft. Lieve lillemans mama mist je enorm, ik hou van jou!

Lieve Mike,

Mijn Mike de Ridder, mijn kroelkip, mijn zoon. Hoe gaat het met jou? Kun jij al fietsen? Op je loopfiets scheurde je over de stoepen en toen we die keer op vakantie waren en we je als grap op de fiets van Lily zette fietste je zo weg, wat hebben we toen gelachen, hop daar ging je. Je had nu ook op school gezeten en we hadden nu vakantie gehad, lekker veel buiten in de tuin spelen met het mooie weer, je had vast al weer heel erg bruin gezien. Jij speelde altijd graag buiten, zoeken naar beestjes en ontdekken, je kwam eens vol trots uit het schuurtje met een grote zwarte spin in je hand, ik schrok en sprong op, maar de spin leefde niet meer, van onder tot boven heb je hem bestudeerd. Zo kwam je ook altijd met slakken naar binnen, en als ze dan uit hun huisje kwamen duwde je zachtjes met je vinger erop zodat ze weer terug gingen, wat een plezier had je altijd met beestjes, en we noemde jou dan de mini Freek Vonk. Als ik nu een grote spin zie Mike denk ik altijd gelijk aan jou, jij had hem wel buiten gezet voor mama. S’ochtends als ik wakker word hoop ik altijd dat ik je hoor roepen of je bij ons in bed mag komen, dat deed je zo graag, lekker tegen mij aan nog even kroelen voordat we uit bed moesten, nu slaapt mama elke nacht met een doek van jou, anders kan ik niet slapen. Mike het spijt mama dat ik jou ook niet heb kunnen beschermen, ik zou willen dat we de tijd terug konden draaien en die dag in bed zouden blijven zodat alles niet was gebeurd. Maar onthoud dat mama er ook altijd zal zijn voor jou, kruip maar tegen me aan als ik slaap, geef me maar seintjes, zodat ik weet dat jullie bij me zijn. Lieve Mikeman, ik zal je broertje vertellen over jou, wat een leukerd jij bent! Ik mis jou en ik hou van jou!

Lieve Ryan,

Mijn kleine man, mijn lichtpuntje, mijn jongste Wat ben ik dankbaar dat jij er bent, dat ik voor jou mag zorgen, dat jij mij wat lichtpuntjes geeft. Maar wat ben ik ook bang om jou te verliezen. Ik hoop dat jij deze brief zelf kunt lezen als je oud genoeg bent, ik hoop dat ik jou mag zien opgroeien tot een volwassen man, dat we samen heel veel herinneringen kunnen maken. Ik ben blij met elke dag die we samen hebben, maar heb ook elke dag zo een verdriet dat er weer een dag voorbij is zonder je broer en zus, en ik hoop Ryan dat ik voor jou daardoor een goede mama kan zijn. Je zal mama wel eens verdrietig zien, maar ik hoop dat we je goed kunnen uitleggen waarom dat is. Weet dat ik er altijd voor je zal zijn en alles zal proberen om je te beschermen, en dat zal papa ook doen. Ik hoop dat je zo een lekker vrolijk ventje blijft en dat we nog heel lang samen kunnen zijn! Mama houd heel veel van jou

Deel deze pagina