Die 2e keer...

Lieve stoere Mike,

Gefeliciteerd met je verjaardag. We blazen voor jou 5 kaarsjes uit vandaag. Maar we moeten jou hier weer bij missen!! Vier jij een mooi feestje boven met je zus en kijk maar goed of je de ballonnen ziet die we naar jou hebben gestuurd! We zijn heel trots op jou lieverd, en houden heel veel van jou! Hele dikke knuffel en kusjes Mama, Gert en je kleine broer Ryan.

Ik schreef dit gister op een kaart met een stoere ridder en een draak erop, knoopte het daarna aan de 5 ballonnen die we smiddags zouden oplaten. Daar was dan gister Mike zijn verjaardag alweer, 5 jaar, en weer was hij er niet om zijn cadeaus open te maken, geen dagen daarvoor van zenuwen en ben ik al bijna jarig mama, geen traktatie mee naar school. Ergens had ik een kleine hoop, na├»ef misschien, dat het nu misschien wat makkelijker zou zijn omdat we het 'eerste' jaar achter de rug hadden, ik wist nu wat me te wachten stond, ja toch? Je snapt het al, dat ging dus even heel anders. Het begon al eind januari na de verjaardag van mijn moeder, wij zeiden dan altijd tegen Mike, als Oma jarig is geweest daarna ben jij de volgende die jarig is, ik hoorde hem dat nu ook weer zeggen, mama ik ben nu dan bijna jarig he? Het aftellen begon dus ook voor mij, nog zoveel weken tot zijn verjaardag, met het aftellen begon de onrust en spanning op te bouwen. Carnaval was laat dit jaar, en ik keek daar opzich best naar uit, ook daar kwam ik van een koude kermis thuis, de dagen daarna was ik helemaal leeg, geen energie en elke stap die ik zette voelde alsof er een blok beton aan mijn benen hing, met Mike zijn verjaardag kort in aantocht wist ik soms niet waar ik het zoeken moest. Beelden kwamen weer boven, vragen die ik mijzelf stelde, wat als, of had ik maar, schuld gevoel stak de kop op, want ik had ze niet kunnen beschermen en dat beloofde ik hun altijd, 'mama zal er altijd voor jullie zijn en jullie beschermen', nachten aan een stuk dromen over van alles, van leuke tot nare dromen maar je rust niet uit. Gister was dan daar de dag, ik miste hem zo, ik wilde hem knuffelen voor zijn verjaardag en lekker samen taart eten, door de kamer kijken en denken, wat moeten we weer met al dat speelgoed? En ik zei gisteravond tegen Gert, ik vond deze keer veel moeilijker als vorig jaar, hij vond het ook. We hadden moe moeten zijn van verjaardag vieren, al het geregel, huis vol visite, kinderfeestje maar we waren moe van verdriet, gemis, leegte en pijn. 

Lieve Mike, en Lieve Lil

Heb je fijne verjaardag gehad Mike? Stoere kaart he met de draak erop, ik moest gelijk aan jou denken, Mike de Ridder. Lieverds mama mist jullie zo verschrikkelijk, ik hou heel veel van jullie en ben super trots op jullie mijn toppers!!! Dikke knuffel xx mama

Deel deze pagina