Moederdag

Daar was dan gister de dag. Moederdag. Al weken wist ik dat deze dag eraan zat te komen, daar kon je ook niet echt omheen, reclame op tv, op de radio, in folders, winkels en ga zo maar door. Ik werd er gek van op den duur, dat ik soms wel eens riep naar de radio 'ja nu weet ik het wel met je voor de liefste mama' of 'flikker op met je k*t moederdag'. Tuurlijk ik ben nog steeds mama van Lily en Mike en van ons nieuwe kindje maar ik denk niet dat de mensen die zelf niet een verlies van een kind of moeder weten wat zo een dag met je doet.

Vorig jaar zei Lily 'mama ik heb dit en dit voor jou gemaakt, heb het daar verstopt maar je mag het alleen nog niet weten' zo heerlijk die kinderlogica. Nu was er geen van dit allen in huis, geen voorpret over verstopte cadeautjes, geen verrassingen en geen fijne moederdag voor mij. Ze waren er wel maar niet zoals ik zou willen, niet de warme wiebelende lijfjes naast ons in bed en samen daarna tv kijken en lekker ontbijten. Ik heb tegen ze gepraat en hun liedje gedraaid die ik van de week speciaal van iemand had gekregen voor moederdag, ik vroeg ze of ze samen met mama mee gingen dansen. Maar ik had zo graag met ze gedanst zoals we de laatste avond voor het ongeluk hadden gedaan, radio hard aan en lekker gek doen met zijn allen, ook dat was er niet.

Van vrienden kregen we gister ontbijt op bed, ze hadden voor Lily en Mike een sterrencertificaat geregeld, zo hebben ze hun eigen ster genoemd naar hun. Van Gert kreeg ik namens hun cadeautjes, allemaal super lief en het gaf een kleine pleister op die oh zo grote wond.

Moederdag zal nooit meer hetzelfde zijn, want we missen er altijd twee. Vandaag kreeg ik nog een moederdagcadeautje van onze kleine baby, de eerste keer het hartje gehoord. Zo mooi en zo bijzonder maar ook zo die angst om dit kindje te verliezen. Mensen denken dat door de zwangerschap ik een deel van mijn verdriet zal verliezen omdat we nu een nieuw kindje krijgen, maar het tegenovergestelde is waar. Dit kindje is geen vervanging, het is het broertje of zusje van Lily en Mike en doordat er nu nieuw leven in mij groeit besef ik me elke dag nog meer hoeveel ik hun mis en hoe graag ik hun hierbij had gehad.

Lieve Lillemans, Lieve Mikey. Ik weet dat jullie gister bij me waren dat heb ik gevoeld, maar ik mis jullie knuffels en kussen heel erg. Mama heeft vandaag jullie broer of zus gehoord, jullie ook? Een hele dikke knuffel en kus voor jullie lieve stinkies xx Mama

Deel deze pagina