Anti virus loading....

December 2019, de eerste berichten uit China over Corona komen in het nieuws. Je kijkt er naar, schrikt er misschien even van en gaat dan weer verder met je leven. Ver van je bed show, niet hier in de buurt het zal wel loslopen. De weken die daarop volgen worden de nieuwsberichten steeds meer en de gevolgen groter, nog steeds redelijk uit de buurt maar het zet je aan het denken, wat als het hier ook komt? En dan ineens is het daar, Corona in Nederland, ja shit daar heb je het wat nu? Waar doe je goed aan, welke adviezen neem je ten harte, wat kun je zelf doen om het buitenshuis te houden? Want ja er gaan mensen aan dood, ok aan de gewone griep ook maar op één of andere manier word hier erg paniekerig over gedaan, en ik word daar onrustig van. Ik houd het nieuws constant in de gaten probeer zoveel mogelijk thuis te blijven en op te volgen wat er van ons gevraagd word, het laatste wat ik wil is een begrafenis van een dierbare die door het corona te pakken is genomen.

Ineens vanmiddag dacht ik ja, dit lijkt hetzelfde als rouwen, als een trauma. Je hoort soms over mensen die hun kinderen verliezen in het nieuws en dan denk je oh wat erg, dat zou ik niet aankunnen etc je kent het wel, je bent er een paar dagen mee bezig en dan ebt het weg, ver van je bed show. Soms komt zo een situatie dichterbij voor en dan ben je er langer mee bezig maar het ebt ook weg op momenten, want wees eerlijk je kunt er zelf (gelukkig) geen voorstelling van maken hoe het is om je kind of kinderen te moeten verliezen, je ziet de desbetreffende personen in je buurt hun leven weer wat oppakken en dan denk je al gauw ah gelukkig het gaat de goede kant weer op. En als je de situatie zelf meemaakt is hij daar ineens, net zoals dat virus, een enorme impact op je leven. Wat nu? Waar doe je goed aan? Welke adviezen neem je ten harte? Want net zoals met dat virus is er voor rouw geen vaccin, voor een virus komt dat vaak pas na jaren, voor rouw betekent dat weer een nieuw soort virus, met weer die vragen waar doe ik goed aan? Wat nu? Wij hebben het rouwvirus en dat is helaas voor ons besmet tot we dood gaan, en soms lukt het ons om ons goed te voelen en te lachen maar nog steeds heel vaak pakt dat virus ons beet en laat het ons ontzettend slecht voelen, het verdriet maar vooral het gemis gaat nooit over, ik mis ze elke dag een beetje meer. We vechten tegen dat virus want klein krijgt het ons nooit. Met vallen en opstaan, waar doe je goed aan, wat nu?

Lieve kindjes, ik mis jullie ontzettend!! En Mike woensdag voor jou 6 kaarsjes en 6 ballonnen voor je verjaardag lieverd! Dikke knuffel voor jullie

Deel deze pagina